Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Poslední říjnový den patří už mnoho let i v naší zemi slavnosti, která má své kořeny v prastaré tradici dávných Keltů. V předvečer našeho svátku Všech svatých se slaví Halloween.


Letos se paní učitelky angličtiny v primě a sekundě rozhodly pojmout tento svátek ve svých hodinách netradičně, a to prostřednictvím zážitkových aktivit spojených s tímto převážně americkým svátkem. Nachystaly velmi hezký program nabitý různorodými aktivitami, aby tuto tradici dětem přiblížily co nejvíce. Nutno dodat, že ani děti nezůstaly ve svých přípravách pozadu. Nejenom děti, ale i jejich paní učitelky, se v úterý ráno patřičně „vymódily“, oblékly se do strašidelných kostýmů, napekly a přinesly spoustu halloweenských dobrot a strávily dvě vyučovací hodiny angličtiny naprosto netradičně – luštily, soutěžily, zpívaly písničky, malovaly strašidelné obličeje na balónky, ale také strašidelně rejdily a tančily a nechybělo ani koledování, tzv. trick-or-treating nebo popovídání s Benem, naším rodilým mluvčím z New Yorku.


Věříme, že si studenti užili spoustu zábavy, osladili si den, rozšířili si svoji aktivní slovní zásobu, ale hlavně poznali jinou stránku předmětu anglického jazyka a přiblížili se k tradicím a zvykům anglicky mluvících zemí.


A malý vtípek pro všechny angličtináře na závěr!


Joke

Q: What is the one room a ghost can´t go in?

A: The living room! 


GALERIE


UČITELÉ PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK


Peter Brydon
PhDr. Luděk Hašek
Mgr. Blanka Kranátová
Mgr. Jana Mašková
Mgr. Andrea Vítová
Mgr. Zuzana Vařáková
Mgr. Jana Nosková