Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Večerní předplatné Klicperova divadla v Hradci Králové na školní rok 2023-2024

Večerní předplatné Klicperova divadla v Hradci Králové na školní rok 2023-2024


Večerní předplatné Klicperova divadla v Hradci Králové na školní rok 2023/2024 


    Jako každoročně je nabízena možnost navštěvovat večerní představení Klicperova divadla v Hradci Králové. Jde o 7 představení, hracími dny jsou pondělí až čtvrtek, jindy výjimečně. I tento rok jsou připraveny premiérové tituly, které neslibují jen novátorské postupy běžné pro tuto scénu, ale i „školní“ hodnoty, neboť skladba představení se studentům bude jistě hodit při výuce českého jazyka a literatury. Vedle toho jakýkoliv zážitek, vůči kterému se musíme vymezit, zhodnotit ho, přináší nové poznání a novou kvalitu života. Kromě toho večerní představení mají vysokou společenskou úroveň a festivalové akce (2 představení) nezaměnitelnou atmosféru. 

    Cena předplatného na účastníka byla stanovena součtem divadelního předplatného (je pro studenty výrazně finančně zvýhodněné - poloviční cena proti běžnému vstupnému), ceny autobusové dopravy a je snížena o příspěvek z Nadačního fondu Gymnázia Trutnov. Celkové náklady na účastníka tak činí 1600 Kč. Odjíždí se pravidelně v 17.30 od vlakového nádraží, návrat je odvislý od délky představení, většinou jsme v Trutnově ve 22.30 – 23.00 h. Výstupními místy v Trutnově jsou: Bojiště, u hřbitova, Na Struze, u kina, vlakové nádraží, Šestidomí, Zelená Louka, hřiště. Pro mimotrutnovské je možné zastavit na trase Hradec Králové – Trutnov. 

    Částku 1600 Kč převeďte na účet č. 2201589228/2010 do konce září 2023 (do zprávy pro příjemce uveďte jméno a příjmení studenta). Vzhledem k výši částky umožňujeme abonentům i rozdělení platby do dvou etap – pak je nutné zaplatit 1000 Kč do konce září 2023 a zbylých 600 Kč do konce ledna 2024. Věříme, že toto umožní všem zájemcům účast. Je nutné si uvědomit, že přihlášené předplatné je vždy potřeba zaplatit celé, neboť představení i místa v autobuse jsou objednána na rok dopředu a je nutné je uhradit, ať už budou předplatitelem využita, nebo nebudou. Zároveň je možné se individuálně o termínech plateb dohodnout, pokud by bylo třeba. 

    Předplatné je určeno pro vyšší gymnázium (1. ročník/kvinta až maturitní ročník) a pro znalé kvartány zajímající se o divadlo. Informace o organizaci návštěv představení jsou na nástěnce nadačního fondu v přízemí a na nástěnce ve 2. patře budovy B. Primárním zdrojem informací je učebna na Google Classroom, do níž se každý abonent přihlásí na základě pozvánky, která mu bude zaslána na školní e-mail po odevzdání přihlášky. Prosíme účastníky o sledování aktualit a žádáme je, aby organizátorům včas nahlásili svoji neúčast (přes tzv. soukromý komentář v učebně). Takto uvolněná místa nabízíme zájemcům, kteří nemají zakoupeno předplatné, aby zbytečně nepropadla sedadla v autobuse a v hledišti. Předplatné je školní akcí a abonenti musí dodržovat pravidla daná školním řádem GTU. Zároveň se musí řídit aktuálně platnými protiepidemickými nařízeními. 

    Vzhledem k nutnosti objednat místa nejpozději do 18. září 2023 (pondělí) a naplnit kapacitu autobusu budou přihláškám přidělována pořadová čísla podle data odevzdání. Je možné, že pozdní přihlášky nebudou z tohoto důvodu akceptovány, za což se předem omlouváme. Přihlášky odevzdávejte J. Stránské nebo P. Machoňové (2. patro budovy B). Informace k jednotlivým hrám a přihlášku najdete v příloze.

                               Jitka Stránská a Petra Machoňová (pověřeny Nadačním fondem Gymnázia Trutnov)



PŘILOŽENÉ SOUBORY


Název Popis Stažení
vecerni-predplatne-klicperova-divadla-20232024-informace-a-prihlaska.pdf STÁHNOUT