Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Informace pro maturanty - didaktické testy - aktualizováno

Informace pro maturanty - didaktické testy - aktualizováno


Všem maturantům již byly na mailové adresy uvedené na přihlášce k MZ zaslány pozvánky k didaktickým testům. Ty se konají ve dnech 1. a 2. června 2020, Matematika+ o den později, tedy 3. června 2020. Upozorňuji na skutečnost, že jsme museli provést určitou korekci v rozmístění jednotlivých maturantů do učeben. Při dodržení naplánované kapacity by nebylo možné zabezpečit současně maturitní pravidla a pravidlo o dodržení minimálního hygienického odstupu. Proto je počet učeben, kde se budou DT konat navýšen a jejich kapacita snížena. Finální rozmístění maturantů do učeben bude k dispozici ve škole na hlavní nástěnce školy a panelu u hlavního vchodu již v průběhu posledního konzultačního týdne. 


Upozorňuji rovněž na skutečnost, že při příchodu do školy za účelem složení maturitní zkoušky - DT společné části - je nezbytné znovu odevzdat prohlášení o neinfekčnosti s aktuálními údaji a datem 1. 6. 2020. Formulář je k dispozici v příloze, takže je možné jej připravit k odevzdání již předem. Pokud nemáte odpovídající technické možnosti, buude formulář v tištěné podobě k dispozici také ve škole v hlavním vestibulu. 


Maturanti patřící do rizikových skupin mohou využít přednostního usazení do lavice ve třídě (co nejdále od dveří a blízko oken). 


Po dobu, kdy budou žáci usazeni v lavicích, nemusí mít nasazenu roušku, budou-li se pohybovat ve společných prostorách uvnitř školy, musí mít roušku nasazenu vždy (výjimka platí pro čas oběda ve školní jídelně nebo pro skupiny, na něž se povinnost nosit roušku ze zdravotních důvodů nevztahuje).  


Podrobné informace týkající se ochrany zdraví v době konání maturitních zkoušek, jsou k dispozici v jednom z přiložených souboru. 


Dále upozorňuji na nové metodické materiály, které pro maturanty v minulých dnech CERMAT připravil. První je Průvodce zkouškou z MATEMATIKY a MATEMATIKY+, druhý Průvodce zkouškou z ČJL. Třetí, aktuálně doplněný je Průvodce zkouškou z cizích jazyků. Všechny tři materiály máte k dispozici v přílohách. a jsou dostupné rovněž na stránkách CERMAT.


Petr Skokan, 23. a 27. května 2020



PŘILOŽENÉ SOUBORY


Název Popis Stažení
pruvodce-cjl-jaro-2020-dt-uz-final.pdf Průvodce zkouškou z ČJL STÁHNOUT
pruvodce-ma-ma-jaro-2020-final.pdf Průvodce zkouškou z MA a MA+ STÁHNOUT
pruvodce-cj-jaro-2020-final.pdf Průvodce zkouškou z cizího jazyka STÁHNOUT
ochrana-zdravi-mz-a-jpz.pdf Ochrana zdraví při MZ a JPZ STÁHNOUT
estne-prohlaseni-o-neinfekcnosti.pdf Čestné prohlášení o neinfekčnosti STÁHNOUT
podminky-mz-2020-final.pdf Podmínky průběhu MZ 2020 na GTU - obecné informace STÁHNOUT