Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

„Obrození“ školní knihovny

„Obrození“ školní knihovny


Skrze okna proniká ranní sluneční paprsek a dopadá na zaprášené knihy, které ale chtějí být čteny.


Takto celá léta vypadala školní knihovna, a proto jsme se v rámci projektového týdne pod vedením paní učitelky Machoňové rozhodli ji zvelebit, a hlavně zpřístupnit všem studentům, ale i učitelům našeho gymnázia.


První den jsme si rozdělili práci a poté jsme začali s tříděním knih. A, B, C, … písmenko po písmenku, knihu po knize. Některé jsme dali do sběru, jiné zase na rozebrání pro studenty. Ty nejdůležitější jsme vrátili zpět do knihovny. Zvláštní pozornost jsme věnovali dílům z maturitní četby, která si v knihovně vysloužila speciální místo. Součástí projektu bylo také zanesení dětských a maturitních titulů do výpůjčního systému Bakaláři.


Od práce jsme si odskočili pouze ve středu, a to na besedu do Městské knihovny v Trutnově. Poznali jsme, že třídění a organizace knih je náročný proces a neměl by být nikým podceňován. Zkrátka že je tam práce jako „na kostele“, tedy pardon - „na knihovně“.


Po čtyřech dnech intenzivního třídění a uklízení je školní knihovna připravena pojmout první čtenáře. Nachází se u kopírky, vedle kabinetu pana učitele Trčky. Otevřena bude každé pondělí od 7:30 do 7:50 h., ve středu o velké přestávce a v pátek od 13:50 do 14:15 h.


Pokud máte v úmyslu si nějakou knihu půjčit nebo se jen porozhlédnout, jste srdečně zváni!

 

Ondřej Gaborčák, 2. A



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Petra Machoňová

Mgr. Petra Machoňová

Třídní učitelka 2.B Vyučované předměty: Český jazyk a literatura, Společenské vědy, Volitelná psychologie a sociologie, Seminář z českého jazyka

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ČESKÝ JAZYK