Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Jsme v Síti škol Paměti národa

Jsme v Síti škol Paměti národa


Naše škola byla letos úspěšně registrována do Sítě škol Paměti národa. Tímto krokem se stala součástí prestižního uskupení, které sdružuje vzdělávací instituce angažované v uchovávání a šíření historické paměti a národního odkazu.

Převzetí certifikátu o členství proběhlo na Slavnosti škol Paměti národa, která se konala 12. září 2024 v Praze. Certifikát byl předán zástupci organizací Paměť národa a Post Bellum. Speciálním hostem byla Klára Šimáčková Laurenčíková, zmocněnkyně pro lidská práva a náměstkyně ministra pro evropské záležitosti

Zástupci škol, které se významně podílely na vzdělávacích projektech a aktivitách zaměřených na historické vědomí a paměť národa, byli na slavnosti oceněni za jejich přínos. Některé školy realizovaly projekty, které zahrnovaly například historické výzkumy, školní výstavy, nebo interaktivní vzdělávací programy, které pomáhají studentům pochopit a ocenit historické události a jejich důsledky.

Ceremoniál, který probíhal v krásném prostředí vily Grébovka, zahrnoval nejen předání certifikátů a ocenění, ale i inspirativní semináře, projevy a diskuse o významu uchovávání historické paměti a jak důležitou roli v tomto procesu hrají jak organizace, tak i školní instituce.

Věříme, že naše zapojení do Sítě škol Paměti národa přispěje k dalšímu rozvoji vzdělávacích aktivit a projektů zaměřených na historické vědomí a paměť.

 Zuzana Fátorová



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Zuzana Fátorová

Mgr. Zuzana Fátorová

Ve školním roce 2024/25 třídní učitelka 6. X. Poskytuji konzultace žákům i rodičům v oblasti prevence sociálně patologických jevů.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE DĚJEPIS