Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Krajské kolo bio olympiády kategorie D - Vojta veze 3. místo!

Krajské kolo bio olympiády kategorie D - Vojta veze 3. místo!


     Ve čtvrtek 23. května proběhlo na Střední odborné škole veterinární v Hradci Králové krajské kolo 58. ročníku biologické olympiády, tentokráte pro kategorii D, tedy pro žáky 6. a 7. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Naší školu reprezentovali postoupivší z okresního kola, tedy sekundáni Ema Čadová a Vojta Pospíchal, kteří v okresním kole obhájili svůj vstupní úkol a obsadili postupové místo (četli jste zde). Vojta postupoval z místa prvního, Ema z desátého.


     Vynikajícím způsobem připravená soutěž s teoretickou částí, praktickým úkolem a obsáhlou poznávačkou, zaměřená – jako celý letošní ročník – na biotop lužního lesa, byla náročná především časově. Mezi 32 soutěžícími se naši studenti opět prezentovali výborně.  


     Oba dosáhli opět na pozici úspěšného řešitele (tedy více než 60 % dosažených bodů). V celkovém pořadí si vedli takto: 


     Ema Čadová skončila na 15. místě s 63,8 % dosažených bodů


     Vojta Pospíchal obsadil neuvěřitelné 3. místo se 77,3 % dosažených bodů



     Gratuluji oběma, Vojtovi o něco více k jeho obrovskému úspěchu, a do dalších let a dalších soutěží a další spolupráce přeji stále neutuchající zájem o přírodu, zhodnocený v takto znamenitých výsledcích v olympiádách a dalších soutěžích. 




GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE