Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Krajské kolo 58. ročníku biologické olympiády kategorie C

Krajské kolo 58. ročníku biologické olympiády kategorie C


     Ve čtvrtek 9. května 2024 proběhlo krajské kolo biologické olympiády kategorie C na Biskupském Gymnáziu v Hradci Králové. Letošní ročník - s tématem Lužní lesy - byl již 58. ročníkem této soutěže. 


     Naši školu reprezentovala trojice zkušených biologů, kteří se probojovali školním a okresním kolem. Z tercie Anežka Plšková a z kvarty Veronika Svobodová a Václav Klepáček


     Tradičně náročná soutěž, ve které své znalosti a dovednosti poměřilo 34 soutěžících z celého Královehradeckého kraje, zahrnovala test z teoretických znalostí, praktické poznávání rostlinných a živočišných organismů a praktickou práci s mikroskopem. V těžké konkurenci se naši mladí biologové rozhodně neztratili. Ačkoli se neumístili na předních místech výsledkové listiny, všichni dosáhli na statut úspěšného řešitele. Svými výsledky tedy překonali 60 % bodů.


    Veronika Svobodová si vedla nejlépe a obsadila 12. místo s 81,12 % dosažených bodů.

    Anežka Plšková se umístila na 16. místě s 74,74 % dosažených bodů.

    Václav Klepáček skončil na 25. místě s 67,09 % dosažených bodů.


     Celé trojici ze srdce blahopřeji, jsem na ně neskonale pyšný a věřím, že do dalších let u této soutěže a především u své biologické záliby vydrží. 


     Přírodě zdar!

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE