Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Okresní kolo biologické olympiády kategorie D

Okresní kolo biologické olympiády kategorie D


     V pondělí 22. dubna proběhlo na ZŠ v Malých Svatoňovicích okresní kolo biologické olympiády kategorie D. Gymnázium Trutnov reprezentovala trojice mladých biologů z primy a sekundy – jmenovitě Rozálie Moštěková z 1. X a ze 2. X Ema Čadová a Vojta Pospíchal.


     Náročná soutěž, která byla složená ze tří částí – test z teoretických znalostí na téma lužní les, poznávání organismů a praktický úkol – zabrala celé dopoledne. Součástí soutěže (a rovněž bodového ohodnocení) byl i vstupní úkol, který naši soutěžící vypracovávali v průběhu předcházejících měsíců. Děvčata si připravila karetní hru kvarteto na téma naše listnaté stromy, Vojta pak průvodce lužním lesem v okolí svého bydliště. Všechny jejich úkoly byly na velmi vysoké úrovni, především Vojtův, který dosahoval kvalit seminární práce. 


     Všichni naši soutěžící dosáhli na více než 60 % možných bodů a stali se tak úspěšnými řešiteli okresního kola své kategorie letošního ročníku biologické olympiády. Drobné mezery jsou stále ještě v poznávání organismů, ale na tom lze stále ještě zapracovat. 


     A Vojta zvítězil!


     Vojta Pospíchal zvítězil s 144,5 body, tedy 81,35 % dosažených bodů


     Ema Čadová obsadila 10. místo s 118,5 body, tedy 67,11 % dosažených bodů


     Rózka Moštěková skončila na místě 14. s 112 body, tedy 63,27 % dosažených bodů


     

     Vojtěch bez diskuse postupuje do krajského kola, které se koná v květnu v Hradci Králové. Držíme palce. Děvčatům děkujeme za skvělou reprezentaci školy.


     Za všechny biology děkuji všem našim nejmladším účastníkům za nadšení, s jakým do soutěže šli. A budu se těšit na další a další ročníky. 




GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE