Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Rozeslali jsme pozvánky k přijímacím zkouškám

Rozeslali jsme pozvánky k přijímacím zkouškám


V předvelikonočním týdnu jsme rozeslali pozvánky k přijímacím zkouškám.  Uchazečům, kteří podali přihlášky ke vzdělávání elektronickou cestou, byly tyto pozvánky zaslány přes  zaručenou komunikaci systému DiPSy. Ti, kteří podávali přihlášku v hybridní nebo papírové formě, byli obesláni doporučeným dopisem s doručenkou. 


Každopádně platí, že uchazeči o vzdělávání v oboru 79-41-K/41 - všeobecný (běžný čtyřletý obor) vykonají pouze jednotnou přijímací zkoušku. Uchazeči usilující o přijetí ve čtyřletém oboru s rozšířenou výukou TV vykonají kromě JPZ také školní praktickou zkoušku. V případě konání JPZ na Gymnáziu Trutnov obdrželi pozvání ke školní zkoušce společně s pozvánkou k JPZ (v jednom dokumentu). Pokud u nás JPZ nekonají (taková situace může nastat), byla zaslána pozvánka samostatně. 


Obdobný je postup také u osmiletého oboru (79-41-K/81), kde je součástí přijímacího řízení rovněž jak jednotná, tak školní přijímací zkouška. 


V případě, že některý z uchazečů pozvánku ke zkoušce nebo její části neobdržel, je nezbytné kontaktovat kancelář gymnázia (499 840 093, gtu@gymnaziumtu.cz), aby bylo možné případně včas dořešit jakýkoliv nesoulad. 


Školní přijímací zkoušky se konají ve dnech 18. a 19. dubna 2024. Náhradní termín je stanoven na 26. 4. 2024. 


Petr Skokan