Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Okresní kolo biologické olympiády kategorie C

Okresní kolo biologické olympiády kategorie C


   V úterý 19. března proběhlo na ZŠ Schulzovy sady ve Dvoře Králové nad Labem okresní kolo biologické olympiády pro kategorii C. Naše gymnázium reprezentovali zapálení biologové, kteří se již od primy biologii a olympiádě neúnavně věnují jak ve škole, tak při svých mimoškolních činnostech. Z tercie Anežka Plšková a z kvarty Veronika Svobodová a Vašek Klepáček. 


   Organizátory perfektně připravená, vedená a ohodnocená olympiáda na zrekonstruované půdě školy nabídla výtečně strávené dopoledne. Ve čtyřech různých částech soutěže si naši zástupci vedli skutečně parádně. V teoretické části svým výkonem převálcovali celé soutěžní pole, jejich vstupní úkoly byly ohodnoceny vysokým počtem bodů. Drobné mezery jsou ještě v poznávání rostlin. Ale i tak se všichni tři stali úspěšnými řešiteli – tedy dosáhli na více než 60 % možných bodů.


     Veronika Svobodová obsadila 2. místo s 88,8 % bodů

     Vašek Klepáček skončil na 7. místě s 78,9 % body

     Anežka Plšková obsadila 8. místo s 75,6 % bodů


     Veronika bezpochyby a Vašek s Anežkou možná (možná určitě) postoupí do krajského kola. Budeme se těšit na oficiální výsledky. 


     Za skvělou reprezentaci a pohodový přístup děkuji všem třem. 




GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE