Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Okresní kolo chemické olympiády kategorie D

Okresní kolo chemické olympiády kategorie D


Je tu březen a s ním i okresní kolo chemické olympiády kategorie D. I letos se konalo na našem gymnáziu pod taktovkou Mgr. Jitky Macháčkové. Realizace soutěže byla podpořena Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

 

Soutěže se zúčastnilo 12 žáků z Trutnova, Dvora Králové nad Labem a Bílé Třemešné. Z našeho gymnázia postoupilo 5 studentů, kteří se připravovali spolu s Mgr. Adrianou Imlaufovou již od prosince. Tentokrát se vše točilo kolem vitaminu C, jeho vlastností a účinků.

 

Všichni soutěžící našeho okresu se utkali v praktické a teoretické části s maximálně možným 100 bodovým ohodnocením. Devět studentů se stalo úspěšnými řešiteli. Do krajského kola, které se koná 25. 3. 2024 na UHK v Hradci Králové, postupuje přímo ten nejlepší z nejlepších. Žáci na dalších místech budou muset počkat na bodové zisky žáků v ostatních okresech Královéhradeckého kraje a doufat, že právě oni budou vybráni do dalšího soutěžního klání.


Naše gymnázium bude v krajském kole reprezentovat Václav Klepáček ze 4. X, který se umístil na prvním místě a do krajského kola tak postupuje automaticky. Markéta Valášková, která se umístila na třetím místě, bude případně nominována krajskou komisí na základě dosažených bodů. Gratulujeme!


Všem žákům děkujeme za jejich chemické nadšení a za účast v této soutěži.  



GALERIE



PŘILOŽENÉ SOUBORY


Název Popis Stažení
cho-okres-kat-d-vysledkova-listina.pdf Výsledková listina STÁHNOUT