Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Mezinárodní zkoušky Cambridge

Mezinárodní zkoušky Cambridge


V sobotu 16. 12. 2023 se na naší škole opět konaly mezinárodní jazykové zkoušky Cambridge English, jedny z nejrozšířenějších a nejuznávanějších zkoušek pro studenty angličtiny.

O jak komplexní zkoušku se jedná, se třetí adventní víkend přišlo přesvědčit nejen 25 studentů gymnázia, ale také 18 studentů z ostatních trutnovských středních škol. Samotné zkoušky probíhaly ve dvou úrovních – First (B2) a Advanced (C1).

 

Den to byl opravdu dlouhý a vyčerpávající. Studenti rozděleni do tří skupin se postupně pouštěli do všech čtyř částí zkoušky: Reading & Use of English (75 min / 90 min), Writing (80 min / 90 min), Listening (40 min / 40 min) a samozřejmě Speaking (14 min / 15 min). Čistý čas zkoušky B2 byl 3 hodiny 30 minut, u C1 dokonce 3 hodiny 55 minut.

 

Zkouška probíhala pod taktovkou autorizovaného zkouškového centra Cambridge P.A.R.K., jehož partnerskou školou jsme se stali. Dvě dvojice examinátorů prověřovaly mluvní obratnost všech uchazečů až do pozdního odpoledne. Písemná část proběhla v dopoledním i odpoledním bloku pod bystrým okem dalších dohlížejících. Hladký průběh zkoušek a vrchní dozor patřil panu Davidu Březinovi, který se nezastavil ani v polední pauze. Kromě desítky jiných věcí všechny studenty „rozmlouval“ těsně před jejich nástupem na Speaking.

 

O tom, že to bylo velmi náročné, a to především po psychické stránce, vypovídaly reakce samotných studentů po každé dílčí zkoušce. Dobrý pocit a úlevu z jedné části mnohdy vystřídaly i pocity zcela opačné. Pevně věřím, že se v daný okamžik všichni snažili ze sebe vydat to nejlepší a že jejich úsilí bude nakonec odměněno úspěchem v podobě certifikátu, který potvrdí jejich dosaženou úroveň angličtiny, otevře jim dveře do budoucího akademického a profesního světa a v neposlední řadě přispěje ke zvýšení jejich sebedůvěry a možná i namotivuje k dalšímu studiu anglického jazyka.

 

Držíme palce!!!

 

Za angličtináře Jana Mašková

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jana Mašková

Mgr. Jana Mašková

My students give me energy (usually). I learn something new from them almost every day.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ANGLICKÝ JAZYK