Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Envi exkurze KRTEK Vrchlabí pro třídu 4.X

Envi exkurze KRTEK Vrchlabí pro třídu 4.X


     V pondělí 13. listopadu vyjela třída 4.X v rámci cyklu environmentálních exkurzí pro nižší stupeň gymnázia do KRTKA - tedy do Krkonošského centra environmentálního vzdělávání při Správě KRNAP. Žáci absolvovali dvojici výukových programů pod vedením pracovníků ekologické výchovy KRNAPu - Lucie Koďouskové a Daniela Bílka.


     První program se věnoval geomorfologickému vzhledu a geologickému vývoji Krkonoš, druhý program představil působení řek na tvář krajiny Krkonoš. Vyprávění, fotografie, příběhy od obou lektorů byly završeny opakovacími aktivitami. 


     Pro žáky byly tyto programy přínosné z hlediska aktuálně probíraného učiva. Zároveň je letošní kvarta prvním ročníkem, který absolvoval všechny čtyři environmentální výukové programy pro nižší stupeň gymnázia. A především - pevně věřím - si žáci z dnešního dne odnesli poznání o tvarech Krkonoš. Ne vše v Krkonoších je tím, čím se zdá. 


     Sněžka není sopka!


     No a sláva KRNAPu se prostřednictvím našeho jazykového asistenta Bena Levina rozšíří až do dalekého Nového Yorku.


    Fotografie z exkurze v sekci Galerie na tomto odkazu

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE