Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

PROJEKTOVÝ TÝDEN - 3. X CHEMIE

PROJEKTOVÝ TÝDEN - 3. X CHEMIE


Ve škole probíhal od 2.10. do 6.10. projektový týden. První dva dny strávila jedna polovina tercie prozkoumáváním chemických látek a směsí.

První den pracovali ve čtyřech skupinách, jejichž vytvoření bylo čistě na jejich volbě.

Seznamovali se s heterogenními a homogenními směsmi látek. Každá skupina dostala své vlastní úkoly, které během dne plnila. Na závěr bylo provedeno několik efektních pokusů.

Druhý den byl pro studenty mnohem zajímavější než den první. Studenti absolvovali exkurzi do Dvora Králové nad Labem. Navštívili největší ruční výrobnu vánočních ozdob v Evropě a seznámili se s výrobním procesem.

Terciánům se velmi zalíbil tento typ vyučování. Lépe se tak látku naučí a zapamatují si ji. Velmi ocenili práci s moderními technologiemi (tablety, měření pomocí čidel).

„Myslím si, že když se učíme novou látku, je vhodné mít přístup k moderním technologiím, protože si můžeme vyhledat nějaké informace nebo si něco objasnit", říká jedna ze studentek tercie (N. Ďurišová).

Studenti neměli mnoho negativních zpětných vazeb, což svědčí o velkém úspěchu tohoto projektu. Navrhovali by ale vlastní výběr předmětů, kterým se budou během týdne věnovat.

Z hodnocení studentů vyplývá, že by se projektový týden měl konat alespoň dvakrát ročně ;).

 

Autoři: A. Eliášová, H. Klenčíková

Foto: D. Snopek, A. Imlaufová



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Adriana Imlaufová

Mgr. Adriana Imlaufová

Ve školním roce 2023/2024 vyučuji chemii ve třídách 3. X, 4. X, 5. X, 6. X, 7. X a 1. A. Moje obory jsou chemie a biologie. Inspirují mě nové věci, ráda se směju. Baví mě atletika a cestování. Moje oblíbené motto je: ,,Vydržet – to je tajemství vítězů.“

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE CHEMIE