Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Na Gymnáziu Trutnov pomůže s angličtinou Američan Ben Levin

Na Gymnáziu Trutnov pomůže s angličtinou Američan Ben Levin


Trutnov, 4. září 2023 - V novém školním roce na středních školách po celé České republice pomůže s výukou angličtiny 30 stipendistů Fulbrightova programu. Mladí Američané ve věku od 21 do 30 let, čerství absolventi bakalářských nebo magisterských programů, do České republiky jezdí asistovat středoškolským učitelům již od roku 2005 a celkem se jich na tomto programu vystřídalo už 275. Asistenti se kromě výuky angličtiny také zapojují do života svých hostitelských měst. Mnozí nabízejí odpolední konverzační kurzy pro studenty, učitele a další zájemce. Někteří zpívají v místním sboru nebo kapele, sportují, vedou divadelní kroužek nebo pomáhají v neziskových organizacích. Ve spolupráci s českými kolegy se zaměřují na doučování studentů, kteří potřebují individuální pozornost, tedy i na studenty z Ukrajiny. Ben plánuje vést odpolední konverzační setkání pro studenty – American music culture and conversation.


„Pozitivní energie asistentů, příval nových nápadů a jiný pohled na vzdělávání je pro mnoho škol inspirativní. Těší nás, že mnozí absolventi jsou se svými hostitelskými školami v kontaktu ještě mnoho let po skončení programu,“ říká ředitelka Fulbrightovy komise Hana Ripková.

 

„Jedním z důvodů, proč jsme zažádali o asistenta do výuky angličtiny bylo přiblížit většímu počtu našich studentů autentickou angličtinu rodilého mluvčího a využít této možnosti přímo v hodinách. Velmi se těšíme na inspirující desetiměsíční spolupráci s Benem nejen přímo ve škole, ale i během mimoškolních aktivit. Zároveň věříme, že nám tato skvělá příležitost umožní o trochu více poznat americkou kulturu a doufáme, že i pro Bena bude zdejší pobyt v mnoha směrech obohacující.“ Jana Nosková, učitelka Aj 



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jana Nosková

Mgr. Jana Nosková

Vyučuji anglický jazyk ve třídách 3.X, 4. X, 7.X, 1.A, 3.A a 4.A a francouzský jazyk ve třídách 2.A a 2.B.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ANGLICKÝ JAZYK