Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Student Jan Materna uspěl v okresním a krajském kole SOČ

Student Jan Materna uspěl v okresním a krajském kole SOČ


TrutnovV rámci znalostních soutěží a přehlídek probíhá v letošním školním roce 45. ročník SOČ (Středoškolská odborná činnost). Soutěž je svým pojetím jednou z nejnáročnějších a od všech účastníků vyžaduje nejen vysoké nasazení při zpracování zvoleného tématu, ale také nesmírné úsilí a soustředění při obhajobě a prezentace práce v jednotlivých kolech.

Přestože studenti naší školy v minulých letech zaznamenali celou řadu hodnotných umístění, včetně těch nejcennějších na republikových přehlídkách (školní rok 2017/2018 – David Ryzák 2. místo, školní rok 2018/2019 – Jan Rus 1. místo), v posledních ročnících je zapojení našich studentů spíše ojedinělé. Nicméně vždy dokáží předložit a prezentovat výjimečné práce.

V tomto školním roce nás v soutěži SOČ reprezentuje pouze jeden student: Jan Materna z 8. X, který zpracoval práci na téma Evoluční potenciál krkonošských jestřábníků. Podle očekávání zvítězil jak v okresním, tak i krajském kole, a postoupil na celostátní přehlídku, která se uskuteční 16. -18. června 2023 na Gymnáziu L. Pika v Plzni.

Protože náš reprezentant zpracoval zvolené téma velmi kvalitně, respektoval důsledně veškerá pravidla odborné práce a o pojednávané problematice má mimořádný přehled, existuje předpoklad cenného umístění v celostátním kole. Přeji hodně úspěchů.

Karel Urban, garant školního kola SOČ



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Ing. Karel Urban, CSc.

Ing. Karel Urban, CSc.

Zástupce ředitele školy, předseda ŠSK a vyučující tělesné výchovy ve třídě: 3. X - chlapci

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE