Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Exkurze 2.X do Safariparku

Exkurze 2.X do Safariparku


     V rámci cyklu environmentálních exkurzí pro nižší stupeň gymnázia se ve středu vyrazila v úterý 22.. prosince vypravila třída 4.X do Safariparku Dvůr Králové nad Labem. Za třeskutého mrazu a v poletujících vločkách zde absolvovala dvojici výukových programů o šelmách a o ptácích. Takřka tříhodinová procházka po vnějších i vnitřních prostorech zasněžené zoologické zahrady pod vedením lektora Josefa Hotového byla doslova nabita vědomostmi a především překvapujícími souvislostmi ze života obou skupin organismů. 


     Vše doplněno pracovními listy a praktickými ukázkami – kosti, lebky, čelisti, pera a vajíčka. Největší ohlas však získala nová venkovní expozice, která představuje koloniální přístav v bývalé Německé jihozápadní Africe, pochopitelně sloužící jako expozice zdejších obyvatel – tučňáků brýlových.


     Vzhledem k zimnímu počasí se na program dostaly také zahřívací hry typu „Ovečky, ovečky, pojďte domů“... Bylo to vydařené dopoledne.



     Fotografie z exkurze v sekci Galerie na tomto odkazu.


AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE