Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Studentská výměna

Studentská výměna


Od 13. do 18. listopadu se část studentů třídy 5.X zúčastnila výměnného programu s partnerskou nizozemskou školou v Oisterwijku. Nizozemští studenti strávili v České republice celkem 6 dní.

Měli jsme nabitý povinný společný program, ale také spoustu chvil, které jsme mohli strávit se svými výměnnými studenty tak, jak jsme chtěli.

Výměnný pobyt s holandskými studenty uběhl jako voda. Holandští studenti viděli naši školu, město Trutnov a ochutnali typické české jídlo. Jeli jsme na výlet do Hradce Králové, a taky jsme se podívali do adršpašských skal. Večery jsme trávili všichni společně například na bowlingu, v bazéně či v kavárně. O svátku jsme měli celý den volno a mohli jsme se rozhodnout, co se svými výměnnými studenty podnikneme.

Čtvrtek byl v naší režii. Většina z nás vzala své výměnné partnery do Prahy na výlet za památkami a jiným poznáním. Někteří navštívili ZOO Dvůr Králové a ostatní měli další zajímavé programy. Domluvili jsme se na posledním ,,rozlučkovém večeru“ s kamarády z Nizozemska, který proběhl v zábavném duchu na Krakonošově náměstí.

V pátek nastal den odjezdu, všichni jsme už byli unavení, ale i tak nás velmi mrzel odjezd našich nových kamarádů.

Tak úspěšně proběhla první část naší výměny a v dubnu pojedeme my do Nizozemska.

Během tohoto krátkého období jsme byli nuceni intenzivně komunikovat v angličtině, což jistě prospěje našim studijním výsledkům a pomůže nám i v budoucím životě.

…jak jsme spolu trávili více a více času, stali se z nás skvělí kamarádi a týden mi vážně rychle utekl. Když jsem se s ním v pátek rozloučil a šel jsem zpět do školy, uvědomil jsem si, že mi chybí.

Po skončení výměny s nimi hodlám nadále udržovat kontakt. Tuto výměnu hodnotím pozitivně. Získali jsme díky ní mnoho zkušeností a vytvořili jsme si spoustu krásných vzpomínek. Moc se těším na duben, kdy se role otočí, a my pojedeme navštívit své přátele do Holandska.

Děkuju za tuto skvělou příležitost, které jsem se mohla účastnit. Za procvičení angličtiny, za zkušenosti, za skvělé zážitky a hlavně za nová přátelství, která mezi námi s výměnnými studenty vznikla a jen tak rychle neskončí.:) 

 

Studenti 5.X

Foto: https://youtu.be/p62XViJ3ddc

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Zuzana Vařáková

Mgr. Zuzana Vařáková

Jsem třídní učitelkou 2.X, kde vyučuji Aj a Ov. Dále vyučuji anglický jazyk ve třídách 5.X, 6.X, 1.B a 4.B. Ve třídě 4.X vyučuji Ov. Vedu předmětovou komisi Aj.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ANGLICKÝ JAZYK