Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

2. místo v Republikovém finále AŠSK ČR v přespolním běhu družstev, další skvělý úspěch našich reprezentantek

2. místo v Republikovém finále AŠSK ČR v přespolním běhu družstev, další skvělý úspěch našich reprezentantek


Žďár nad SázavouDne 25. 10. 2022 se ve Žďáru nad Sázavou konalo Republikové finále AŠSK ČR v přespolním běhu družstev základních i středních škol a všem účastníkům, přes pokročilou roční dobu, přálo hezké počasí.

Do místa konání u Pilské nádrže se sjelo 94 družstev ze všech krajů České republiky, do soutěží se tak zapojilo 530 závodníků, kteří startovali v šesti kategoriích. Připočteme-li členy realizačních týmů a pořadatele, jednalo se o největší akci v rámci soutěží AŠSK ČR.

Do letošního republikového finále se po výborných výkonech v okresním a krajském kole probojovalo také družstvo dívek našeho gymnázia v kategorii středních škol. Konkurence v republikovém finále je ale už skutečně velká. V každé kategorii do závodu vyrazí více než 80 závodníků a řada z nich má na svém kontě úspěchy z mistrovství České republiky v atletice, orientačním běhu, běhu na lyžích, cyklistice a dalších sportech.

Reprezentační výběr našeho gymnázia nastoupil v momentálně nejsilnější sestavě (Anna Marie Jaklová – 8. X, Eliška Bímanová – 3. B, Lucie Mračková – 3. B, Alžběta Dvorská – 7. X, Aneta Bímanová – 1. A, Nikol Flečková – 1. B) a dívky musely absolvovat tři kilometry dlouhou trať. Do závodu v kategorii SŠ dívek nastoupily týmy ze všech 14 krajů. Reprezentantky Gymnázia Trutnov se silné konkurence nezalekly, celý závod bojovaly o každé umístění, které nakonec rozhodovalo o celkovém součtu bodů a konečném umístění družstva. Nejzkušenější Eliška Bímanová dosáhla také pěkného individuálního výsledku, když doběhla na vynikajícím třetím místě.

Po ukončení závodu dívky netrpělivě očekávaly vyhlášení konečného pořadí družstev, které moderátor oznamoval od posledního 14. místa. Bylo to velmi napínavé, ale když dívky zjistily, že neskončily ani na nepopulárním 4. místě, dokonce ani na 3. místě, ale že obsadily konečné 2. místo, tak zavládla neskutečná radost a současně spokojenost z dobře odvedené práce.

Na závěr bych rád dívkám poděkoval nejen za vynikající sportovní výkony v jednotlivých postupových kolech, ale i za výbornou spolupráci při přípravě účasti na jednotlivé závody i v jejich samotném průběhu.

Konečné výsledky: 1. Gymnázium F. X. Šaldy Liberec (4,10,16,17) 47 b., 2. Gymnázium Trutnov (3. Eliška Bímanová, 7. Anna Marie Jaklová, 21. Nikol Flečková, 27. Lucie Mračková, 32. Alžběta Dvorská, 36. Aneta Bímanová) 58 b., 3. Gymnázium Šumperk (1,11,14,35) 61 b.,…

Karel Urban, vedoucí družstva



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Ing. Karel Urban, CSc.

Ing. Karel Urban, CSc.

Zástupce ředitele školy, předseda ŠSK a vyučující tělesné výchovy ve třídě: 3. X - chlapci

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE TĚLESNÁ VÝCHOVA