Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Skvělý úspěch našich florbalistek

Skvělý úspěch našich florbalistek


Senzační vítězství v republikovém finále Subterra Cupu!!!


Florbalový turnaj Subterra Cup je jednou z největších sportovních akcí v Česku, více než pět set dívčích i chlapeckých týmů může postoupit až do zápasu o pohár při extraligovém Superfinále v O2 aréně.


Florbal je moderním fenoménem, z hlediska mládežnické základny se stal po fotbale druhým nejrozšířenějším sportem u nás a na českých školách v oblíbenosti dokonce vede. Subterra Cup začíná na okresní úrovni, ze které mohou nejlepší postoupit přes krajská finále do závěrečných turnajů. Jejich vítězové se pak o titul utkají při Superfinále florbalu. Každá střední škola může přihlásit jedno dívčí a jedno chlapecké družstvo, posledního odehraného ročníku v sezoně 2019/2020  se zúčastnilo bezmála 560 týmů.


Turnaj je mezi středními školami vysoce hodnocený, zejména mezi hráčkami. Snaží se motivovat mladé lidi k zájmu o fotbal, prostřednictvím středních škol je možné přivést další nadšence do klubové scény.

Po vítězství v krajském finále se studentky našeho gymnázia zúčastnily republikového finále 23. 3. 2022 v Praze.

Podařilo se. Sen se stal skutečností!!!

Šestnáctka nejlepších týmů, rozdělená na část Východ a Západ, se sjela do areálu branického Hamru, kde si to nejprve rozdala ve čtyřech základních skupinách. Z každé z nich vzešli čtyři semifinalisté, kteří se poprali o vítězství ve své části a postup do Superfinále florbalu, které se bude konat 9. dubna v pražské O2 aréně.


Naše děvčata si suverénně počínala v celém průběhu turnaje, i když byl každý zápas velice náročný a ze stran soupeřek „nemilosrdný“. V celé části pavouka Subterra Cupu se nám povedlo uspět bez ztráty bodu, i proto je pro nás toto vítězství dosažením absolutní mety. Účast v Superfinále bude pro naše reprezentantky nejlepší odměnou za sportovní nadšení, obrovskou motivaci pro vítězství a bojovnost, která je neopouštěla po celý turnaj.

Za zmínku stojí i vítězství v doplňkové střelecké soutěži a zařazení Simony Korbelářové do All-Stars týmu!!

Závěrečného ceremoniálu se zúčastnila i aktuálně nejlepší brankářka světa a reprezentační jednička Jana Christianová, medaile a další ocenění předával ředitel generálního sponzora Mgr. Karel Vašta.

Účast v Superfinále v Praze je dosud největším úspěchem florbalového týmu děvčat gymnázia, zároveň největší akcí finále o titul Mistra České republiky ve florbalu mužů a žen.

Našimi soupeřkami budou děvčata z týmu Gastro girls – ze Střední školy gastronomické a hotelové v Praze.

To vše v jeden den, na jednom místě. Jedno utkání rozhodne!

Držme palce, pojeďme fandit, vstupenky v předprodejích!



GALERIE