Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Okresní kolo 24. ročníku zeměpisné olympiády

Okresní kolo 24. ročníku zeměpisné olympiády


 Okresní kolo 24. ročníku zeměpisné olympiády proběhlo 23. února distanční formou. Postupující studenti jej absolvovali v počítačové učebně v naší škole. 

     Školu reprezentovalo 11 studentů ve všech čtyřech kategoriích podle věku. A jako každoročně – i letos se dařilo. Ať už ostříleným geografům nebo úplným nováčkům soutěže. 

     Sourozenci Kvášovští obsadili ve svých kategoriích první místa. Na bronzovou příčku dosáhla Marta Homolová. Díky vysokým bodovým zisku postupuje i Anička Vondráčková. ¨

   Ani ostatní studenti se rozhodně neztratili. Většina z nich skončila jako úspěšní řešitelé (více než 60% dosažených bodů) a umístili se těsně pod postupovou bodovou hranicí. 


   Konečné výsledky jsou přepsány níže, porovnání s jednotlivými okresy Královehradeckého kraje a konkrétní výše bodů je možno prohlédnout na tomto odkaze.


     Moc děkuji všem účastníkům za přípravu na soutěž a reprezentaci školy. Postupujícím přeji totožné či lepší výsledky v dalších kolech. 



V kategorii A (prima) 

Anna Vondráčková postupuje díky vysokému počtu bodů z 5. místa do krajského kola.

Matěj Sedláček na 6. místě a Tomáš Vágner na 8. místě jsou úspěšní řešitelé a na postup ztratili pouhé 2, respektive 3 body.


V kategorii B (sekunda)

Filip Kvášovský s přehledem, tedy takřka s  desetibodovým náskokem, svoji kategorii vyhrál. A postupuje samozřejmě do krajského kola.

Tereza Panochová obsadila skvělé 4. místo, s pouhou dvoubodovou ztrátou, bohužel však nepostupuje. Ani Ema Štanglerová z místa 13. 


V kategorii C (tercie a kvarta)

Ludmila Kvášovská (4.X) kategorii vyhrála a postupuje do krajského kola.

Marta Homolová (3.X) obsadila 3. místo díky a postupuje rovněž. 

Eliška Dvořáková (4.X) skončila těsně pod postupem na 6. místě, I přes vysokou procentuální úspěšnost bohužel nepostupuje.


V kategorii D (vyšší stupeň gymnázia)

Martin Balán (8.X) z 5. místa bohužel nepostuluje.

Ani Jáchym Veselý (3.A) z 8. místa.


AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ZEMĚPIS