Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Informace k antigennímu testování ve školách od 3. ledna 2022

Informace k antigennímu testování ve školách od 3. ledna 2022


V souladu s MO MZ ČR ze dne 23. 12. 2021 se mění režim antigenního testování ve školách. Od pondělí 3. ledna 2022 se budou nově testovat všichni žáci a zaměstnanci školy bez ohledu na to, zda jsou očkování, po prodělání nemoci COVID-19, či nikoliv. 

Testování proběhne 2x v týdnu v rytmu pondělí a čtvrtek. Takto je testování naplánováno na první dva lednové týdny, od 17. ledna 2022 se bude testovat již jen v pondělí. Nadále platí, že žáci, kteří dorazí do školy později v pondělí nebo až v úterý, středu..., musí být rovněž otestováni. V takovém případě se pokusí předem domluvit se svým třídním učitelem. Pokud to nebude možné (například z důvodu jeho nepřítomnosti), přijdou požádat o provedení testu pracovnice kanceláře školy.

Testovat se nemusí pouze žáci, kteří se v okamžiku testování prokáží potvrzením o negativním PCR testu ne starším 72 hodin nebo negativním rychlým antigenním testem (RAT) provedeným poskytovatelem zdravotnických služeb ne starším 24 hodin. 

Testování žáků proběhne v pondělí 3. 1. 2022 již od 7:55 v učebnách dle rozpisu, který bude zveřejněn na panelu u recepce na čtverci v přízemí školy. Před dokončením testování se všichni žáci budou ve škole pohybovat výhradně s nasazeným respirátorem nebo rouškou (sundají pouze na vlastní stěr).


Žák, který odmítne absolvovat antigenní testování, může ve škole zůstat, avšak po celou dobu pobytu pouze s nasazeným respirátorem či rouškou.
 
Více obecných informací k testování a dalším režimovým opatřením najdete na přiloženém letáku, v přiložených materiálech nebo na tradičním odkazu na informační portál MŠMT zde. 



PŘILOŽENÉ SOUBORY


Název Popis Stažení
informace-pro-skoly-a-skolska-zarizeni-ke-zmenam-v-mimoradnych-opatrenich-ministerstva-zdravotnictvi-s-ucinnosti-od-3-1-20.pdf Informace - změny mimořádných opatření od 3. ledna 2022 STÁHNOUT
testovani-letak-pro-rodice-a4.pdf Testování leden 2022 - leták pro rodiče STÁHNOUT