Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Exkurze 2.X do Safariparku

Exkurze 2.X do Safariparku


     Ve čtvrtek 9. prosince se třída 2.X zúčastnila komentované vycházky a dvojice výukových programů v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem. Pod vedením lektora Josefa Hotového, odborníka na slovo vzatého, jsme prošli takřka celou zoologickou zahradu (samozřejmě bez safari). Ať už ve venkovních prostorech, tak především v pavilonech bylo na co se dívat. Informace o jednotlivých druzích, jejich chování, jejich ekologii byly více než zajímavé. 


     Výukový program o ptácích, spojený se spoustou ukázek per, kostí a vajec. Obdobně program o šelmách, kdy jsme si pohladili leopardí kožešinu a potěžkali vlčí lebku. Největší atrakcí se ale stal banánovec obecný v pavilonu tropů, který trpělivě kloval do rukavic, bund i rukou skoro všech studentů. 


     Vše samozřejmě provázela průběžná koulovačka při přechodu mezi jednotlivými pavilony…


    Fotografie z exkurze v sekci Galerie na tomto odkazu.

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE