Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Vánoční Praha bez adventních trhů, zato s návštěvou Goethe Institutu a procházkou po Královské cestě

Vánoční Praha bez adventních trhů, zato s návštěvou Goethe Institutu a procházkou po Královské cestě


Ve čtvrtek 3. 12. jsme podnikli jednodenní výlet do Prahy. Cesta autobusem nevěstila přívětivé počasí, samotná metropole nás však uvítala pěknou nadílkou sněhu a dopoledne dokonce trochou sluníčka.

Program jsme rozdělili do dvou částí, stejně tak všechny účastníky zájezdu. Návštěva Goethe Institutu s interaktivním programem stála za to. Seznámili jsme se s jeho knihovnou a nabídkou služeb, vyzkoušeli si práci s tablety ve skupinkách. Poté následovala komentovaná procházka Kampou, po Karlově mostě směrem k Prašné bráně. V německém jazyce s pracovními listy, jak jinak. Druhá skupina absolvovala program v opačném pořadí.

Volné odpoledne nabídlo příležitost k nákupu vánočních dárků, další procházku ve vánočně vyzdobeném centru nebo chvilku klidu třeba u kávy, čaje a dobrého oběda.

Letos naše cesta sice nevedla na trhy do Drážďan, Norimberka ani Vídně, přesto doufáme, že si studenti odnesli praktické informace, které zužitkují u maturitní zkoušky, ale zejména vytržení z předvánočního shonu a příjemné chvíle s kamarády.

Za komisi německého jazyka Anita Báchorová



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Petra Tichá

Mgr. Petra Tichá

Pracuji jako zástupkyně ředitele. Učím německý jazyk ve třídách 1.A a 1.B, 4.A a 4.B a dále německou konverzaci v maturitním ročníku.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE NĚMECKÝ JAZYK