Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Odešel Láďa Pospíšil

Odešel Láďa Pospíšil



Nečekaně nás zastihla smutná zpráva: až příliš brzo, ve věku 61 let, nás opustil náš dlouholetý kolega a učitel pan Ladislav Pospíšil (28. 6. 1960 - 18. 9. 2021).

Na našem gymnáziu učil dlouhých 25 let, přešel sem z bývalé 2. ZŠ ve Školní ulici. Celá léta učil český a německý jazyk zejména na nižším stupni gymnázia. Byl třídním učitelem mnoha tříd, poslední jeho třída je nyní oktávou a chystá se skládat maturitní zkoušku.

Ke svým studentům měl vždy téměř otcovský přístup a roli třídního učitele vykonával velmi zodpovědně a svědomitě. Mnohé školní výlety, exkurze nebo zahraniční výměny do Jeveru a Zerbstu ze vzpomínek studentů, ale i kolegů, jen tak nevymizí. Nezkazil žádnou legraci, a protože byl jedním z nemnoha mužů - učitelů na nižším gymnáziu, získával oproti kolegyním body i tím, že si rád zahrál fotbálek, popovídal o Bundeslize nebo neměl problém v plavkách řádit v Severním moři.

Hektická doba, stále se zvyšující nároky na výkon i tlak na využívání moderních technologií vedly      ke zdravotním problémům, kvůli kterým Láďa Pospíšil po mnoha letech poctivé výuky opustil školství.

Bohužel si nadšený houbař, chatař, milovník přírody a Katapultu nestihl svých koníčků užít.

Láďo, je nám moc líto, že s námi neoslavíš 100 let naší školy ani maturitu své bývalé třídy, ale věříme, že kolegové ani studenti na Tebe nezapomenou.



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Petra Tichá

Mgr. Petra Tichá

Pracuji jako zástupkyně ředitele. Učím německý jazyk ve třídách 1.A a 1.B, 4.A a 4.B a dále německou konverzaci v maturitním ročníku.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE VEDENÍ