Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Nová informace pro uchazeče o čtyřletý obor konající JPZ dvakrát na stejné škole

Nová informace pro uchazeče o čtyřletý obor konající JPZ dvakrát na stejné škole


MŠMT zveřejnilo v pátek 7. 5. 2021 Opatření obecné povahy, kterým se zpřesňují pravidla pro přijímací řízení takto. 


Uchazeč, který měli konat oba termíny JPZ na jedné škole a jeden z termínů nekonal, může konat tuto zkoušku v náhradním termínu bez ohledu na důvod jejího nekonání v řádném termínu, pokud potvrdí řediteli školy, na které měl konat oba termíny JPZ, do 14. května 2021, že bude konat tuto zkoušku v náhradním termínu. 


V návaznosti na výše uvedené pravidlo dochází dále k úpravě související se zpětvzetím zápisového lístku, kde je nově rozšířena tato možnost právě na situaci, kdy byl uchazeč přijat ke vzdělávání ve střední škole právě po konání JPZ v náhradním termínu. 


Důvodem přijetí výše uvedeného opatření je skutečnost, že v praxi mohlo dojít k nejasnostem v souvislosti s výkladem pravidla uplatněného pouze pro letošní přijímací řízení. 


Uchazeči (nebo jejich ZZ), kteří projeví zájem konat JPZ v náhradním termínu podle výše uvedených pravidel, oznámí tuto skutečnost řediteli Gymnázia, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325, telefonicky na kontakt 736 633 385 nejpozději v pátek 14. 5. 2021.


Celý text Opatření obecné povahy MŠMT je k dispozici v příloze.


Petr Skokan, 10. 5. 2021



PŘILOŽENÉ SOUBORY


Název Popis Stažení
dodatek-oop-konani-jpz-v-nahradnim-terminu.pdf Dodatek k OOP MŠMT ze 7. 5. 2021 týkající se konání JPZ v náhradním termínu a zpětvzetí ZL STÁHNOUT