Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Školní kolo biologické olympiády kategorie C a D a postup do kola krajského

Školní kolo biologické olympiády kategorie C a D a postup do kola krajského


     Školního kola biologické olympiády kategorie D a C, tedy prima až kvarta, se zúčastnilo 15 studentů. Soutěž se jako vždy skládala ze tří částí – test z teoretických znalostí, poznávání organismů a praktický úkol. Vzhledem k tomu, že z pochopitelných důvodů proběhla olympiáda distanční formou, tak především vypracování praktického úkolu bylo více než zajímavé. Ale všichni nakonec zahřívání minerálek (kategorie D) nebo manipulaci s vejcem v brakické vodě (kategorie C) zvládli na výbornou. 


    V letošním ročníku bylo zcela vypuštěno okresní kolo soutěže. Proto tři nejlepší studenti z každé kategorie postupují rovnou do kola krajského, které je navíc obohaceno o vstupní, samostatně a dlouhodobě vypracovávaný úkol. Ani ostatní účastníci se ve výsledcích nijak neztratili – v kategorii C (tercie a kvarta) dosáhli na 60% bodového zisku pro úspěšného řešitele všichni účastníci, v kategorii D (prima a sekunda) „utekl“ úspěšný řešitel pouze dvěma studentům. Ale pouze o malý kousek…


     Velmi rád bych všem olympionikům poděkoval za účast v soutěži. Díky patří i jejich rodičům, kteří se nikterak nepozastavovali nad tím, aby nechali své děti vařit mattonku nad svíčkou. Což není určitě pro každého.


     Šťastní účastníci kategorie D a výsledková listina níže, usměvaví mladí biologové kategorie C se svými živými či neživými přírodninami a nezbytnou studijní literaturou v záhlaví. 


Jiří Svoboda






AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Jiří Svoboda

Mgr. Jiří Svoboda

Ve školním roce 2023-2024 jsem třídním 4.X. Biologii učím ve třídách 1.X, 2.X, 3.X, 4.X a 5.X. Zeměpis vyučuji ve třídách 1.X, 3.X, 4.X, 6.X a ve čtvrtých ročnících volitelný zeměpis. Funguji jako koordinátor environmentální výchovy a jako předseda předmětové komise biologie, zeměpisu a chemie.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE BIOLOGIE