Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Výsledky školního kola České lingvistické olympiády

Výsledky školního kola České lingvistické olympiády


ČESKÁ LINGVISTICKÁ OLYMPIÁDA 2020/2021 Výsledek obrázku pro česká  lingvistická olympiáda

Letošní, již desátý ročník České lingvistické olympiády se vzhledem k epidemiologické situaci realizoval pomocí online rozhraní, celkem se do školního kola zapojilo přes 800 studentů ze všech typů středních škol.

Z naší školy se zúčastnilo 14 studentů, úplným a správným vyřešením všech 5 úloh mohli získat 54 bodů. I letos zadavatelé připravili náročné úlohy, se kterými si ale naši „lingvističtí mágové“ poradili se ctí.

Nejúspěšnějšími řešiteli jsou:

1. místo: DOMINIK FOLC (8. X) - 35,5 bodu

2. místo: KATEŘINA JEŽDÍKOVÁ (7. X) - 35 bodů

3. místo: KAROLÍNA VOTOČKOVÁ (8. X) - 32 bodů 

4. místo: Eva Krákorová (5. X) - 20 bodů

5.-6. místo: Anna Hetflejšová (5. X) a Ondřej Tureček (1. B) - 19 bodů. 

Do regionálního kola, konaného během února 2021, postupují ti, kteří překonali hranici 30 bodů. O přesném datu a formě, v jaké toto kolo proběhne, budou pořadatelé ČLO všechny postupující informovat.

Zadání a řešení letošního ročníku naleznete na odkazech https://www.lingol.cz/archiv/rocnik_20_21/sk_zadani.pdf a https://www.lingol.cz/archiv/rocnik_20_21/sk_reseni.pdf


Děkujeme všem účastníkům za vzornou reprezentaci školy, doufáme, že je řešení úloh bavilo a že se přibližně za rok nad novými, stejně záludnými lingvistickými problémy potkáme osobně. Postupujícím do regionálního kola přejeme originální přístup k řešení, dobré nápady a nezbytné štěstí.

 

Za organizátory P. Machoňová a J. Stránská