Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Návrat prezenční výuky maturantů od 25. 11. 2020

Návrat prezenční výuky maturantů od 25. 11. 2020


Od středy 25. 11. 2020 se vrací výuka v maturitním ročníku do prezenčního režimu. Zatím s řadou omezení, ale přece. Samozřejmostí je nadále dodržování základních hygienických pravidel jako je mytí rukou a dezinfekce, dodržování odstupu od ostatních osob nebo nošení roušek po celou dobu přítomnosti ve škole (výjimkou je doba konzumace nápojů nebo jídla).

Novou věcí, kterou musíme bezpodmínečně dodržet – alespoň prozatím, kdy bude platit 4. stupeň PES – je princip homogenity skupin. V praxi to znamená, že třídu či studijní skupinu mohou tvořit vždy jen žáci jedné třídy a nesmí docházet k jejich mísení. Předměty, které lze vyučovat s dodržením výše uvedeného pravidla, budou vyučovány podle rozvrhu hodin prezenčně, tam, kde to možné nebude (volitelné předměty) budeme prozatím pokračovat distančně (snad to nebude nadlouho, ve stupni 3. už lze postupovat trochu jinak). Pro tento týden bude rozvrh výuky upraven tak, aby bylo možné od středy do pátku vyučovat předměty prezenčně, tedy tak, abychom neporušili princip homogenity třídy. Prostor pro volitelné a případné další komplikovanější předměty ponecháme prozatím v úterý (poprvé v následujícím týdnu), kdy se bude konat v maturitních ročnících pouze distanční výuka. V aktuálním rozvrhu hodin vždy budou promítnuty všechny organizační i personální změny.

Také ve školní jídelně je nezbytné dodržovat již v září a říjnu nastavená pravidla. Umytí rukou při příchodu, regulovaný počet osob v jídelně, u jednoho stolu smí sedět nejvýše 4 osoby, i zde je potřeba dodržet princip homogenity – spolužáci ze třídy ve stejné sekci jídelny, rouška se odkládá teprve u stolu (do sáčku), konzumovat v jídelně mohou pouze účastníci prezenční výuky. 


 

Petr Skokan, 23. 11. 2020