Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Základní informace k maturitnímu přihlašování

Základní informace k maturitnímu přihlašování


Milé maturantky, milí maturanti,

 

docela rychle se přibližuje termín, kdy je nutné přihlásit se k maturitní zkoušce. Maturity doznaly pro aktuální školní rok relativně na poslední chvíli některé změny, jejichž detaily vstoupily v zákonnou platnost až 15. října 2020. Teprve následně bylo možné upřesnit pravidla pro konání MZ u nás ve škole. Základní parametry jsou k dispozici na webu školy v materiálu s názvem Stanovení předmětů profilové zkoušky pro maturitní rok 2021“. Doporučuji jej prostudovat. Podle zde uvedených pravidel si pak promyslete, které maturitní předměty si vyberete. Užitečné informace najdete i na webu CERMAT zde.


Dalším krokem, který bude následovat, bude vlastní maturitní přihláška. Pokud nedojde k úpravě zákonného termínu, je potřeba ji odevzdat do školy do 1. 12. 2020. Společně s přihláškou odevzdáte i případné doporučení z poradny k přiznanému uzpůsobení podmínek (PUP).


Vzhledem k současné situaci, kdy neprobíhá výuka, ještě MŠMT ladí alternativní způsoby předání vyplněných přihlášek řediteli školy tak, aby to bylo v souladu s literou zákona. Příslib z MŠMT je, že by aktualizované informace měly být k dispozici do konce tohoto týdne.


Upřesňující informace k přihlašování předám maturantům na webináři, který se bude konat ve středu 18. 11. 2020 od 15:00. Na webináři předám kompletní informace jak k organizaci MZ, tak k maturitnímu přihlašování. Pro tento účel jsem zřídil speciální kurz v Google Classroom s názvem „Maturitní přihlašování 2020“. Přihlašovací údaje do kurzu obdrželi maturanti přes Komens.


Petr Skokan, 10. 11. 2020