Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Omezení provozu sportovní haly a změny v organizaci jazykových kurzů

Omezení provozu sportovní haly a změny v organizaci jazykových kurzů


V souvislosti s platným usnesením Vlády ČR ze dne 30. 9. 2020 dochází k omezení hromadných akcí konaných ve vnitřních prostorech staveb na maximální počet 10 přítomných osob.  Zároveň je nezbytné dodržet u těchto deseti osob minimální odstup 2 m. 


Výjimku uplatnitelnou pro provozování sportovní haly tvoří sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy tak, že se jich účastní pouze sportovci a nezbytné osoby zabezpečující organizační a technické zázemí včetně rozhodčích a osob zajišťujících zpravodajství v počtu nepřevyšujícím 130 osob v rámci vnitřního i vnějšího sportoviště. Stejné omezení se vztahuje i na přípravu sportovců pro sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy.


Z výše uvedených pravidel vyplývá, že jazykové kurzy pro veřejnost mohou pokračovat v činnosti za předpokladu, že skupina bude tvořena maximálně deseti osobami (včetně lektora) a mezi jednotlivými účastníky bude zajištěn rozestup 2 m. 

V případě činností na sportovištích se výjimka vztahuje na všechny soutěže organizované sportovními svazy při zachování limitu maximálně 130 účastníků (sportovci a nezbytné osoby) bez diváků. Stejné pravidlo se vztahuje i na přípravu sportovců (tréninkový proces). Zároveň je nezbytné dodržovat všechna další již platná opatření (nošení roušek uvnitř budov s uplatněním relevantních výjimek).

Na ostatní (volnočasové) skupiny sportovců, kteří se nepřipravují na soutěže organizované sportovními svazy nebo nerealizují příslušné organizované soutěže, se zcela vztahuje zákaz daný usnesením vlády, tedy že mohou sportovat pouze ve skupině, která nepřesáhne celkový počet osob deset a po celou dobu činnosti budou zajištěny rozestupy min. 2 m. 


Opatření vstupuje v platnost v pondělí 5. 10. 2020 v 00:00 hodin a končí v neděli 18. října 2020 ve 23:59 hodin. 


Petr Skokan, 1. 10. 2020