Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Změny v organizaci oslav 100. výročí - velké akce odložíme

Změny v organizaci oslav 100. výročí - velké akce odložíme


Vážené absolventky, vážení absolventi, 


přípravy oslav 100. výročí existence trutnovského gymnázia trvají již více než rok a podle plánu, který jsme na počátku připravili, by nyní měly být doslova za dveřmi. Je pravda, že naše představa o tom, jak  budou přípravy probíhat, byla výrazně jiná, než vlastní realita. Již jarní vlna koronavirové pandemie výrazně ovlivnila plánované kroky a donutila organizační štáb několik měsíců tak trochu přešlapovat na místě. Naději přinesl červen, a tak jsme se znovu naplno pustili do plánování a příprav. Poslední dny však znovu přináší velmi nepřehlednou situaci a nejistotu. Hlavním smyslem velkých akcí našich oslav je umožnit setkání absolventů nejrůznějších generací. Setkání, která proběhnou v příjemném rozpoložení a bezpečí. Situace, kdy bez roušek to nejspíše nepůjde, kdy nevíme, kolik osob bychom mohli do školy nebo společenského centra pustit, kdy vůbec není jasné, zda v té době budou školy otevřené či nikoliv, jsme se rozhodli k následujícím organizačním změnám. 


Velké společenské akce - tedy Den otevřených dveří (24. 10. 2020), Společenský večer (20. 11. 2020) a Slavnostní koncert (21. 11. 2020) se v původních termínech neuskuteční a odkládají se zatím na neurčito. 


Nadále pokračujeme v přípravách almanachu. Ten by měl být  k dispozici v původně plánovaném termínu. Bude-li to jen trochu možné, rádi bychom spojili distribuci almanachu s připravovanou výstavou vzpomínkových fotografií absolventů školy v Galerii Dračí ulička. Výstavu připravíme rovněž v plánovaném termínu, tedy v týdnu před 24. říjnem 2020. Jen nyní nevíme, zda bude možné uspořádat i vernisáž pro veřejnost nebo budeme také v tomto případě muset hledat nějaké náhradní řešení. 


Rovněž pokračujeme v realizaci besed se zajímavými absolventy školy (další je na programu již v pondělí 21. 9. 2020 - RNDr. Martin Ledinský, Ph.D.), i když i zde je jasné, že budeme muset respektovat aktuální pravidla, a tak připravený harmonogram rovněž nejspíše dozná změn. V besedách však určitě budeme pokračovat dál, takže v tomto ohledu se jen jinak rozloží v čase. O aktuálních plánech určitě budeme informovat včas.


Děkuji všem partnerům i spolupracovníkům za veškerou dosavadní podporu i spolupráci a věřím, že naše důvody jsou v nejisté době pochopitelné. 


Těšíme se na setkání v lepších časech.


Za organizátory oslav Petr Skokan, 20. 9. 2020