Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Souboj chemiků v okresním kole CHO

Souboj chemiků v okresním kole CHO


Již tradičně se na Gymnáziu Trutnov konalo okresní kolo chemické olympiády kategorie D. Letošní ročník se uskutečnil v úterý 3. března 2020. Oproti loňskému roku počet soutěžících narostl a v laboratoři bylo opravdu rušno. Naše „Chemie v novém“ však zapůsobila a pozitivní atmosféra doprovázela celou soutěž.


Ze školního kola, které se na GTU konalo v únoru a účastnilo se ho 7 našich studentů tercie a kvarty, se do okresu probojovali František Pýcha a Eva Krákorová z kvarty. Kvintetu terciánů Kotvalt-Schreiber-Diviš-Janko-Illner patří velká pochvala za snahu a píli, kterou v průběhu soutěže vynaložili. S jejich vědomostmi „začátečníka“ to neměli vůbec jednoduché. Od postupu je nakonec dělil jen krůček. Chválíme!


Soutěžící okresního kola se utkali nejdříve v laboratoři, kde pro ně byly připraveny důkazové reakce kationtů pomocí plamenové zkoušky a činidel. Následoval vědomostní test. Oba naši kvartáni si vedli skvěle a obsadili přední příčky – Eva se umístila na sice nepopulární, ale skvělé čtvrté, František pak obsadil příčku stříbrnou.  Gratulujeme a Františkovi držíme pěstičky pro postup do kraje.


Na další klání se těší

Chemikářky GTU



GALERIE