Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Třikrát na stupni nejvyšším!!!

Třikrát na stupni nejvyšším!!!


Aneb zlaté umístění našich studentů ve všech kategoriích okresního kola soutěže v anglickém jazyce.


V úterý 18. 2. 2020 se dva studenti nižšího gymnázia vydali poměřit své komunikační a jazykové schopnosti s ostatními vítězi školních kol na Krkonošské gymnázium a SOŠ do Vrchlabí. Pro oba zúčastněné to byla jejich premiéra, a proto nebylo divu, že je trápila lehčí nervozita. Nicméně šli do soutěže s plným nasazením a odhodláním vydat ze sebe to nejlepší. A to se jim opravdu podařilo na jedničku. 

Po písemné části, která se skládala z poslechu, porozumění čteného textu a gramatického testu následovala část ústní, při které po úvodním představení následovala konverzace na dané téma, a vše zakončil rozhovor o obrázcích. Pro vyšší kategorii tato část probíhala zkoušením studentů ve dvojicích, kde soutěžící nejen odpovídali na otázky, ale museli zároveň sami otázky tvořit a klást a tím prokázat svou schopnost vést a udržovat skutečnou konverzaci. Pro porotu, která hodnotila nejenom správnost, rozsah slovní zásoby, výslovnost, ale také plynulost a přirozenost projevu a schopnost udržet a rozvinout konverzaci, nebylo úplně lehké vybrat vítěze. O to větší byla na konci naše radost, když 1. místo v kategorii I.B obsadil žák 2.X Kvido Krutiš a další první umístění tentokrát v kategorii II.B putovalo ke studentce 4.X Anně Hetflejšové. 

Pro Kvida soutěž skončila okresním kolem, Anička však postupuje do kola krajského, které se koná 19. 3. 2020 v Hradci Králové.


Středa 19. 2. 2020 patřila poslední kategorii, kterou za naši školu odjely na gymnázium do Dvora Králové nad Labem reprezentovat dvě studentky vyššího gymnázia, které postoupily jako dvě nejlepší ze školního kola. Pro Michaelu Radovou ze 7.X to nebylo poprvé, ta je již zkušenou soutěžící, která opět dokázala, že angličtinu opravdu umí moc dobře. Po písemné části, která se skládala z poslechu s porozuměním a gramaticko–lexikálního testu následovala taktéž ústní část, ve které se střídaly bloky samostatného ústního projevu s interakcí, prací s obrázkem a tzv. mind map. 

V konkurenci ostatních Míša obstála úžasně a přidala třetí zlaté místo. Krajské kolo ji čeká již 27. 2. 2020 také v Hradci Králové. Nás ale také velmi potěšil výkon studentky 1.B Kateřiny Kovářové, která vybojovala  krásné třetí místo a my jí přejeme hodně radosti s angličtinou i nadále a věříme, že příští rok do toho půjde znovu a zazáří ještě více.


Všem studentům srdečně blahopřejeme, děkujeme za příkladnou reprezentaci školy a postupujícím přejeme hodně štěstí v kole krajském!!!




GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Zuzana Vařáková

Mgr. Zuzana Vařáková

Jsem třídní učitelkou 2.X, kde vyučuji Aj a Ov. Dále vyučuji anglický jazyk ve třídách 5.X, 6.X, 1.B a 4.B. Ve třídě 4.X vyučuji Ov. Vedu předmětovou komisi Aj.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ANGLICKÝ JAZYK