Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Trutnovské gymnázium chystá oslavy 100. výročí

Trutnovské gymnázium chystá oslavy 100. výročí


Vážení a milí absolventi, žáci, pedagogové, příznivci trutnovského gymnázia,


možná jste se již doslechli, že Gymnázium Trutnov oslaví ve druhé polovině roku 2020 sté narozeniny. Kulaté jubileum chceme připomínat různými způsoby po celý rok 2020. Připravujeme nepravidelný cyklus setkání se zajímavými lidmi, kteří v minulosti trutnovským gymnáziem prošli a stali se respektovanými odborníky ve své profesi. První z těchto setkání proběhne již v březnu a podrobnosti o něm přineseme samostatně.. 

Na podzimní měsíce roku 2020 pak chystáme ty největší a nejzásadnější akce, kterými chceme 100. výročí existence trutnovského gymnázia připomenout široké veřejnosti a současně umožnit jeho absolventům návštěvu školy nebo nabídnout zajímavé kulturní příležitosti k setkávání. 

Hlavním dnem oslav bude sobota 24. října 2020, kdy bude ve škole celodenní "Den otevřených dveří" s pestrým programem, možností navštívit školu, setkat se se současnými nebo dřívějšími pedagogy gymnázia, zakoupit jubilejní almanach či upomínkové předměty nebo se prostě jen tak potkat a zavzpomínat. 

Další zajímavé události spojené s oslavami výročí chystáme přibližně o čtyři týdny později. 

Na pátek 20. listopadu 2020 připravujeme ve SCT UFFO slavnostní společenský večer a o den později, tedy v sobotu 21. listopadu 2020 se na stejném místě (UFFO) uskuteční slavnostní koncert, který hlavní blok akcí spojených s oslavami jubilea uzavře. Na koncertě se představí nejen orchestr sestavený pro tuto příležitost z absolventů i aktuálních studentů školy, ale také školní pěvecký sbor Colours of GTU. Celý koncert po dramaturgické a hudební stránce připravuje Lukáš Červený ve spolupráci s pedagogem trutnovského gymnázia a sbormistrem školního pěveckého sboru Vojtěchem Kábrtem. 

Programové detaily jednotlivých událostí průběžně ladíme a o každé budeme informovat podle jejího rozsahu s přiměřeným předstihem. 


Termín hlavního bloku oslav jsme volili s ohledem na další pravidelné aktivity, které ve škole potřebujeme zajišťovat, a také věříme, že ve dnech, kdy už venku není tak hezky a dny se krátí, bude příjemné strávit den či jeho část v příjemně vytopené školní budově nebo společenském centru. 


Jistě tušíte, že přípravy i samotné oslavy jubilea jsou pro nás všechny mimořádné nejen tím, že se jedná o zcela kulaté jubileum, ale i tím, že kolem oslav je spousta úkonů a organizačních činností, které ve škole běžně neděláme, ale nyní je potřebujeme uskutečnit nebo zajistit. Pokud uznáte, že byste měli zájem oslavy podpořit nejen svojí účastí na některé z připravovaných akcí, ale i jiným způsobem, kontaktujte mne, prosím na skokan@gymnaziumtu.cz nebo ne telefonním čísle 736 633 385 a domluvíme podrobnosti. 


Rovněž budeme velmi rádi, když budete informaci o oslavách 100 let existence trutnovského gymnázia šířit pro vás dostupnými způsoby mezi své spolužáky, kamarády i známé, o nichž víte, že jsou svojí studijní minulostí s trutnovským gymnáziem propojeni. 


Přijďte pobejt! 


Těšíme se na vás!                                

Petr Skokan, 16. února 2020