Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Jazyková zkouška z francouzštiny DELF

Jazyková zkouška z francouzštiny DELF


Na konci listopadu měli studenti možnost získat celosvětově uznávané osvědčení o úrovni znalostí z francouzštiny. Této možnosti využily 4 studentky z předposledního a posledního ročníku. Zkouška se konala na Gymnáziu Boženy Němcové v Hradci Králové. V každé úrovni byly hodnoceny 4 jazykové kompetence: poslech a čtení textu s porozuměním,  vlastní psaný projev, v individuální části potom rozhovor s porotou, simulace situací a v kategorii B1 monolog.

Mezinárodní zkoušky DELF (Diplôme d´Etudes en Langue Française) se skládají ze 4 nezávislých certifikátů, které odpovídají čtyřem úrovním Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (A1, A2, B1, B2). Kandidát se může zapsat na vybranou zkoušku, aniž by skládal zkoušku nižší úrovně a toho využila děvčata ze 7. X a složila zkoušku z úrovně A2 a studentky 4.A  o úroveň vyšší, B1.

 

Složením této zkoušky získala děvčata trvale platné osvědčení. Nutno ještě dodat, že se na zkoušku studentky připravovaly ve velmi krátkém termínu a všechny byly úspěšné!! Certifikátem se mohou pochlubit a dotazy zodpovědět tyto studentky: Pavla Richterová, Klára Prokopcová (7.X), Denisa Rosová a Ilona Hellingerová (4.A).

 

Soutěž se koná každoročně, pokud tedy máte zájem, neváhejte a kontaktujte kabinet FRJ!

 

Félititation a toutes!!