Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Vánoční gymploviny

Vánoční gymploviny


Poslední předvánoční den jsme se pokusili oživit starou tradici studentské zábavy. Studenti, kteří našli odvahu se předvést, se proměnili v herce, hudebníky, recitátory, zpěváky, tanečníky nebo také v kouzelníka. Před publikem složeným z ostatních studentů a z pedagogů gymnázia předvedli svoje vystoupení v naší nově zrekonstruované sportovní hale. Společně jsme zhlédli několik divadelních představení, vyslechli povídky M. Šimka a J. Grossmanna, poslechli si písničku Ladovská zima nebo koledu Rolničky ve 4 jazycích. Užili jsme si i bubenickou show, vystoupení akvabel nebo kouzelnické triky. Celý program završil pěvecký sbor Colours of GTU ukázkou několika písní ze svého repertoáru a poté jsme si společně zazpívali vánoční koledy.

Po řadě let, kdy jednotlivé třídy připravovaly vlastní tematicky zaměřené programy pro ostatní ve svých kmenových učebnách, jsme se rozhodli motivovat studenty (a v budoucnu třeba i kantory) k jednomu společnému programu. Začátky nebyly snadné. V pondělí jsme měli sice čtyři skvělé moderátory akce, ale jen tři krátká vystoupení. Naštěstí se poté našlo ještě několik dalších odvážlivců či skupin, kteří se nebáli jít s kůží na trh. A tak jsme se nakonec přesvědčili o tom, že když se chce, tak to jde a že mládí má skvělé nápady.

Pevně věřím, že Vánoční gymploviny inspirují i další studenty nebo celé třídy a příští rok si společně užijeme dvojnásobně dlouhý program.



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Petra Tichá

Mgr. Petra Tichá

Pracuji jako zástupkyně ředitele. Učím německý jazyk ve třídách 1.A a 1.B, 4.A a 4.B a dále německou konverzaci v maturitním ročníku.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE VEDENÍ