Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Advent Colours of GTU

Advent Colours of GTU


Říká se, že pro muzikanty je předvánoční čas tím nejnáročnějším obdobím v roce. Kromě příprav na svátky musí zvládnout ještě celou řadu různých vystoupení. Letos to platilo i o zpěvácích gymnaziálního pěveckého sboru COLOUR of GTU.

Již 30. listopadu jsme mohli v Uffu zahájit reprezentační ples firmy Tyco. Hned o týden později v sobotu 7.12. jsme vyrazili na malý zájezd. Cílem byly Hodkovice u Trutnova, konkrétně místní kaple, či kostelík sv. Jana Křtitele. Společnost česko-německého porozumění Trutnov – Krkonoše zde pořádala adventní pobejtek, tedy setkání pro místní i přespolní obyvatele, které se odehrálo právě ve zmíněné kapli. Spolek se snaží takovýmito akcemi podpořit nejen záchranu zajímavé sakrální stavby, ale také oživit společenský život v tomto trochu zapomenutém koutě naší země. Jsme rádi, že jsme této bohulibé aktivitě mohli pomoci.

Ve středu 11.12. jsme (doufejme) zpříjemnili poslední letošní zasedání trutnovského klubu důchodců a konečně v pondělí 16.12. jsme zahajovali na Krakonošově náměstí celotýdenní kulturní blok, který každoročně doprovází zdejší adventní trhy.

Definitivní tečkou pak bylo účinkování na školní předvánoční akci Gymploviny 20.12. v hale Gymnázia Trutnov.

Děkujeme všem posluchačům za přízeň a doufáme, že i v roce 2020 se na několika našich koncertech setkáme.

 (fotografie Trutnovinky/Miloš Šálek a archiv sboru)



GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Vojtěch Kábrt, Ph.D.

Mgr. Vojtěch Kábrt, Ph.D.

Třídní 6.X, sbormistr školního pěveckého sboru

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ESTETICKÁ VÝCHOVA