Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Jednodenní zájezd do Vídně aneb Za dobrotami na vánoční trhy

Jednodenní zájezd do Vídně aneb Za dobrotami na vánoční trhy


V pátek 29. listopadu se vydalo téměř sto studentů našeho gymnázia na jednodenní výlet do rakouského hlavního města. Cílem byly nejen populární vánoční trhy, ale také prohlídka letního sídla Habsburků a historických zajímavostí centra města.

Rozespalí jsme se sešli ve čtyři hodiny na autobusovém nádraží a vyrazili směr Mikulov. Dva plné autobusy zaparkovaly již o půl desáté před Schönnbrunnem. Absolvovali jsme komentovanou prohlídku, prošli se zahradami a nasáli vánoční atmosféru na trzích před hlavním vchodem.

Následoval přejezd do centra, kopírovali jsme slavnou Ringstraße a poznali Hofburg, budovu opery, Loosův „dům bez obočí“, římské vykopávky, dominantu Vídně Stephansdom a některé další.

Po společné procházce nás už čekaly hlavní vánoční trhy před radnicí. Ochutnali jsme ovoce v čokoládě, rozmanité sušenky, palačinky a klobásky nebo třeba horký meruňkový punč. Někteří si dokonce půjčili brusle a svezli se na kluzišti.

Atmosféra Vídně nás příjemně naladila na nadcházející advent, frohe Weihnachten!




GALERIE

AUTOR ČLÁNKU

Mgr. Zuzana Mládková

Mgr. Zuzana Mládková

Vyučuji německý jazyk ve třídách 3.X, 4.X, 7.X, 8.X, 3.A,B a 2.A,B. Dějepis vyučuji ve třídě 3.X, kde jsem také třídní učitelkou.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE NĚMECKÝ JAZYK