Gymnázium, Trutnov, Jiráskovo náměstí 325 se sídlem Jiráskovo náměstí 325, 541 01 Trutnov

Česká hlavička Jan Rus

Česká hlavička Jan Rus


Jan Rus dosáhl dalšího skvělého úspěchu, stal se Českou hlavičkou. Na toto ocenění byl nominován na základě vítězství celostátního kola středoškolské odborné činnosti v kategorii Teorie kultury. Honzík nominaci proměnil a stal se Českou hlavičkou v kategorii Merkur „Člověk a společnost“. Cenu získal za svou práci Alfred Tennyson a jeho dílo v české kultuře 1855-1894.

Na slavnostní předávání do Brna pozval laureát své spolužáky z třídy 8.X, kteří jeho pozvání nadšeně přijali. Opět se ukázalo, jak výjimečnou osobností Jan Rus je. Během galavečera byli přestaveni všichni noví držitelé Českých hlaviček, Honzík však byl mezi nimi jediný, kdo práci napsal sám, bez pomoci vedoucího. Jeho vystupování na podiu bylo velmi skromné a noblesní. Honzíkovi srdečně gratulujeme k mimořádnému úspěchu a děkujeme za pozvání na galavečer.

 

Ondřej Lev
třídní učitel 8.X

 

Záznam večera můžete shlédnout na webu České televize.

O soutěži Česká hlavička

AUTOR ČLÁNKU

Ing. Ondřej Lev, Ph.D.

Ing. Ondřej Lev, Ph.D.

Na gymnáziu v Trutnově učím matematiku a fyziku, jsem třídním učitelem třídy 4. A, která je mojí čtvrtou třídou na velkém gymnáziu. Nad rámec výuky se starám o projekt Fyzikální líheň a přípravu na matematickou a fyzikální olympiádu. Mým nejoblíbenějším předmětem je volitelná fyzika.

PŘÍSPĚVKY KATEGORIE ČESKÝ JAZYK